Seo оптимизация Things To Know Before You Buy

Seo оптимизация Things To Know Before You Buy


Вие сте решили, че без SEO оптимизация развитието на проекта в бъдеще е невъзможно. Намерили сте специалист, дали сте му достъпите. След известно време започвате да получавате все повече препоръки за имплементация - от ниво на структура на сайта, текстове и най-ценното — дизайна.Как да се разбере, дали всичко това е необходимо, и какво точно прави SEO специалистът за оптимизацията на Вашия сайт?Без значение, дали ще популяризирате сайта в България, Русия или САЩ, и съответно държите на Google или Яндекс, самият процес на SEO оптимизацията е същия, като цяло.


Сайтове за услуги и продукти. Новинарски сайтове. Сайтове-визитки (не Landing Page). Сайтове за обяви. Корпоративни сайтове. Форуми. Когато SEO специалистът получава всички достъпи до уеб анализа на проекта и админ панелите (или след като ги създава самостоятелно), той започва анализ на продукти и услуги, дава обща оценка на сайта, за да разбере какво трябва да се направи първо.На този етап се формира стратегия за SEO оптимизацията и детайлен план за работа.Какво по-точно прави специалистът? Анализира общата видимост на сайта не само по най-честотните ключови думи, но и по думи със средна и ниска честотност.
Анализира структурата на сайтове-лидери в нишата, тяхната линк маса. Открива ключови думи, за които трябва да бъдат създадени и оптимизирани целеви страници. Прави както обикновен анализ въз основа на резултатите от търсенето, така и системен анализ, например с помощта на Serpstat. За какво е това? SEO специалистът определя дали има нужда да се правят веднага мащабни промени в сайта.


Сайтове за услуги и продукти. Новинарски сайтове. Сайтове-визитки (не Landing Page). Сайтове за обяви. Корпоративни сайтове. Форуми. За момента имате стратегия за SEO оптимизация, план за работа, предварителен анализ на сайта и на сайтовете на лидерите на пазара. На следващия етап SEO специалистът с помощта на Serpstat, Wordstat и други инструменти за събиране на ключовите думи ще събира, клъстеризира по групи, анализира за честотност семантичното ядро.То ще бъде от полза за: формиране на структурата на сайта; съставяне на шаблони за генерация на мета тагове и формиране на мета тагове ръчно (Title, Description, Keywords), заглавия H1, H2; написване на текстове за целеви страници; създаване на грамотно налинкване; външна оптимизация на сайта; анализ на видимостта на сайта.


seo оптимизацияseo оптимизация


Затова го разбиват на раздели и категории, за да не се бави оптимизацията като цяло и да се разширява семантичното ядро успоредно с други работи.Този етап е актуален за: Онлайн магазини. Сайтове за услуги и продукти. Новинарски сайтове. Сайтове-визитки (не Landing Page). Сайтове за обяви. Корпоративни сайтове. Форуми. Търсачките постоянно усъвършенстват своите алгоритми и показват най-релевантните страници спрямо търсенето на потребителите.


What Does Seo оптимизация Mean?
За всяка група търсения трябва да се създаде и оптимизира целева страница.Важно е да се помни, че за супер-нискочестотни ключови думи по-добре да се оптимизират картички на конкретни продукти, тъй като те само ще пречат на популяризирането на важните страници, защото ще отнемат част на вътрешната тежест. Супер-нискочестотна ключова дума е тази, която потребителите са търсили не по-често от 5 пъти на месец.


seo оптимизацияseo оптимизация


Анализ на конкуренти. Вътрешно търсене в сайта. Анализ на продуктов асортимент / гама услуги. За големите магазини с точки в различни градове, като и за сайтове за обяви, компании с филиали, броят целеви страници в структурата се умножава на броя градове - seo оптимизация. Важно е съдържанието на тези страници да бъде уникално.Това е дълъг процес, големите проекти реализират създаването на нови страници за филтри за конкретни категории дори след две години от началото на работа върху имплементирането на SEO одита.


Сайтове за услуги и продукти. Новинарски сайтове. Сайтове-визитки (не Landing Page). Сайтове за обяви. Корпоративни сайтове. Форуми (seo оптимизация). Специалистът оправя грешки във вътрешната оптимизация на сайта, работи с целеви страници спрямо групи запитвания, премахва дублирани страници. За тази цел се прави технически SEO одит на сайта, въз основа на който се формират задания за вътрешната оптимизация.Задължително се изпълнява следния чек-лист (по ред на важност): Настройка на автоматично формиране на Title, Description и заглавия H1 въз Прочетете още основа на шаблони на категории, продукти, филтри, пресичане на филтри, страници, създадени за геозапивания и т.н.


Оптимизация на филтри: създаване на правила за формиране на URL адреси за филтри и техните пресичания, мета тагове, видимост на препратките към филтри. Увеличаване на скоростта на отговора на сървъра, на зареждането на страниците в сайта. Премахване на дублирани страници с помощта на постоянни пренасочвания, канонични адреси, noindex follow. Създаване на XML-карта на сайта.


Оптимизация на страници за пагинация. Оптимизация на кода за отговор на сървъра и заглавията на страниците. Настройка на микроформати на отзиви, на информация на картичките на продукти. Този етап е актуален за: Онлайн магазини. Сайтове за услуги и продукти. Новинарски сайтове. Сайтове за обяви. Корпоративни сайтове. Форуми. Често причина за лошо класиране на сайта е проблем с придаваната на страниците статична тежест.


Some Of Seo оптимизация


Иначе целевите страници може да не се появят в индекса на търсачките.Обикновено този проблем се среща за страниците с оптимизирани филтри — потребителят може да премине към такава страница, избирайки филтър, а роботът на търсачките не я вижда.Също така на този получете повече информация етап SEO специалистът прави налинкване на категориите на меню с помощта на различни скриптове, добавяйки по-рано събраните и клъстеризираните ключови думи, предава статичната тежест от страници с ниска конкуренция (например, от продуктови картички, пресичания на филтри) на страници от по-високо ниво на вложеност.Този етап е актуален за следните сайтове: уебсайт Онлайн магазини.


seo оптимизацияseo оптимизация


Новинарски сайтове. Сайтове-визитки (не Landing Page). Сайтове за обяви. Корпоративни сайтове. Специалистът ръчно създава уникални мета тагове (Title, Description, Keywords) и заглавия H1 въз основа на «Long Tail» на ключови думи за тези страници, където това е необходимо. Също така за страниците, които се оптимизират, се създават текстове, които включват по-рано събраните ключови думи, отчитайки изискванията на търсачките.Текстовете влияят на класирането на страниците по високочестотните ключови думи и клювочи думи с «Long Tail».Този етап е актуален за: Онлайн магазини.


Сайтове за обяви. Краулинг бюджет на робот на търсачката — това е броя страници, който той може да обмине в сайта за един път.Често собствениците на сайтовете, след като прочетат 1-2 статии за оптимизиране на филтри и тагове, създават стотици страници с безполезни филтри, за които дори няма или почти няма търсения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *